Werken en leren in de praktijk

Via de Saman Academie volg jij een mbo-opleiding tot elektromonteur, installatiemonteur of constructiewerker. Eén dag in de week theorie, maar vooral werken en leren in de praktijk. Onder begeleiding van een ervaren monteur ga je direct aan de slag bij onze klanten.

Wij betalen jouw studie en ondertussen verdien je ook gewoon een goed salaris. Vanzelfsprekend profiteer je net als alle andere collega’s van onze goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan reiskostenvergoeding en winstuitkering.

Tweejarige mbo BBL-opleidingen niveau 2 of niveau 3

Je volgt een tweejarige mbo-opleiding (niveau 2 of niveau 3) installatietechniek, elektrotechniek of constructiewerker. Wij werken samen met Scalda en Installatiewerk (IW). Je gaat één dag in de week voor theorieles naar Scalda en je praktijklessen volg je bij IW. De andere dagen werk je aan uiteenlopende installaties onder begeleiding van een ervaren monteur (jouw coach) én een gecertificeerde praktijkopleider.

Je volgt de opleiding bij de Saman Groep. Zo heb jij geen zorgen over het vinden van een leerwerkbedrijf en het behalen van jouw diploma. Na afronding heb jij een erkend mbo diploma. Ook krijg je van ons een vast contract, eigen werkbus en alles wat je nodig hebt voor jouw werk.

Werken bij Saman Groep - Saman Academie

Onze leerlingen aan het woord

“Wat ik enorm waardeer is de goede sfeer. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Door met verschillende monteurs mee te lopen, leer ik steeds nieuwe dingen. Ik vind het geweldig om de theorie direct in de praktijk te brengen. Ook kan ik met collega’s sparren als ik ergens niet uitkom. Werken en leren tegelijk!”

“Op 1 september 2020 ben ik begonnen bij de Saman Groep als BBL-leerling elektrotechniek. Ik mocht meteen mee naar een project in Dinteloord. Ik ben al 34, maar had geen technische achtergrond. Hierdoor was het spannend om meteen aan de slag te gaan. Gelukkig werd ik goed begeleid door ‘buddy’ Jeroen. We hadden vrijwel direct een klik. Ook moest ik na jaren terug naar school. Dit was in het begin een raar gevoel. Iedere dag leer ik bij; van alles over gereedschap, hoe ga je te werk, wat voor soorten materialen zijn er. In het begin kostte dit veel energie, alles was nieuw voor mij. Gelukkig vind je na een tijdje je weg en krijg je alles onder de knie.”

Ontwikkelen en doorgroeien, ook na je BBL-opleiding

Bij de Saman Groep vinden we persoonlijke en professionele ontwikkeling heel belangrijk. We geloven in een duurzame en langdurige samenwerking. Samen kijken we naar jouw carrièrewensen en – mogelijkheden. Via interne en externe opleidingen binnen de Saman Academie kun jij ook na je opleiding jezelf blijven ontwikkelen en doorgroeien.

Aanmelden voor de Saman Academie

De Saman Groep is een erkend leerbedrijf. In samenwerking met Scalda bieden wij mbo-opleidingen tot monteur aan. Word jij ook monteur elektrotechnische installaties of constructiewerker? Je kunt jezelf nu aanmelden voor een BBL-opleiding aan de Saman Academie. In september start het nieuwe schooljaar.

Kies uit:

  • BBL-opleiding elektrotechniek
  • BBL-opleiding installatietechniek
  • BBL-opleiding constructiewerker

Weet jij nog niet welke richting bij jou past? Geen probleem! Wij helpen jou graag een passende opleiding te vinden.

Binnen twee werkdagen na jouw aanmelding nemen wij contact met je op. We nodigen je dan uit voor een vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden. Is het een match? Dan schrijven we jou in en start je in september met jouw opleiding.

Meld jezelf nu aan en start september 2024! 

Aanmelden Saman Academie

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
    Upload jouw cv.